Witamina C Etylowany Kwas Askorbinowy

17,77 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

3- O – Ethyl Ascorbic Acid

przeciwstarzeniowe
*stymuluje fibroblasty (komórki tkanki łącznej wytwarzające włókienka białkowe budujące tkankę, np. w skórze) do syntezy kolagenu i elastyny, co skutkuje wygładzeniem zmarszczek, wzrostem gęstości i elastyczności skóry (po 12 tygodniach stosowania);
*chroni materiał genetyczny DNA komórek skóry przed  promieniowaniem UVB i UVA;
*chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które przyczyniają się do przedwczesnego starzenia skóry;
* wykazuje silną aktywność hamującą wobec kolagenozy i elastazy -  enzymów związanych z degradacją kolagenu i elastyny, a tym samym chroni skórę przed utratą jędrności i przedwczesnymi zmarszczkami;
*wspomaga ochronę skóry przed promieniowaniem UV.

wybielające

* wywiera hamujący wpływ na melanogenezę, czyli produkcję melaniny, brązowego pigmentu skóry, dzięki zmniejszeniu aktywności tyrozynazy (enzym aktywujący powstawanie melaniny);
* wyhamowuje kaskadowo występujące reakcje utleniania, zapoczątkowane przez promieniowanie ultrafioletowe. Zneutralizowanie tych reakcji wolnorodnikowych uniemożliwia aktywację tyrozynazy;
*rozjaśnia istniejące przebarwienia – skóra ulega rozjaśnieniu i nabiera blasku.

przeciwtrądzikowe
* przeciwdziała wolnym rodnikom, które atakują lipidowe składniki sebum, powodując powstawanie produktów drażniących skórę i powodujących reakcje zapalne (trądzik) i uczuleniowe;

Produkt: WITAMINA C – ETYLOWANY KWAS ASKORBINOWY

Nazwa wg INCI: 3- O – Ethyl Ascorbic Acid

Sugerowane % stężenie: 1-25

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna

proszek

Kolor

biały

Zapach

bez zapachu

Ciężar właściwy 20oC

gcm3

Rozpuszczalność

rozpuszczalny w wodzie i glikolach

pH  3% wodnego roztworu

4-5,5

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):
3- O – Ethyl Ascorbic Acid 100%

Konserwanty:
brak

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, w temp. pokojowej.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

 

Opis produktu

Witamina C- Etylowany kwas askorbinowy to aktualnie najnowsza i najbardziej zaawansowana postać pochodnej witaminy C. Został opracowany w laboratoriach naukowców, którzy, pomimo wynalezienia olejowej postaci witaminy C (tetraizopalmitynian askorbylu), nadal poszukiwali postaci witaminy C rozpuszczalnej w wodzie o równie wysokiej skuteczności i aktywności biologicznej jak kwas L-askorbinowy, lecz nie posiadającej jej wad w postaci niestabilności i drażniącego działania. Przełomem ostatnich lat jest stworzenie etylowanej formy kwasu askorbinowego, która jest obecnie najbardziej stabilną i najefektywniejszą formą witaminy C rozpuszczalną w wodzie. W odróżnieniu od pozostałych pochodnych kwasu askorbinowego nie musi być najpierw przekształcana wewnątrz skóry do kwasu askorbinowego, lecz jest bezpośrednio wykorzystywana przez skórę, tak samo jak kwas L-askorbinowy.
Witamina C- Etylowany kwas askorbinowy posiada wszystkie zalety kwasu askorbinowego, nie posiada natomiast jego wad, czyli jest stabilna i nie wymaga specjalnej formulacji, nie wymaga bardzo kwaśnego pH kosmetyku, dzięki czemu nie drażni skóry i jest odpowiednia dla cer wrażliwych. Dzięki tym cechom jest obecnie najskuteczniejszą i znacznie droższą niż kwas askorbinowy pochodną witaminy C. 

Aplikacja: w serach, kremach i boosterach do twarzy i ciała dla wszystkich rodzajów cer
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzenie: syntetyczne
Postać fizyczna: biały, krystaliczny proszek
Sugerowane stężenie: 1-10% (max 25%)
Ciężar właściwy:  
Stabilność: stabilny w pH 3,5 – 5,5
Rozpuszczalność: w wodzie i glikolach. 
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w temp. pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii