Węgiel Aktywny Z Bambusa

5,92 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Charcoal Powder

Postać fizyczna: czarny, drobny proszek 
Pochodzenie: naturalne – roślinne
Kraj pochodzenia: Wietnam
Sugerowane stężenie: do 100%
Ciężar nasypowy: g/ml 
Rozpuszczalność: nierozpuszczalny w wodzie; rozprasza się w wodzie – tworzy roztwór koloidalny
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temp. pokojowej. 
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
10g, 30g, 100g

  • oczyszcza i zwęża pory skóry;
  • wygładza i matuje skórę; 
  • zmniejsza przetłuszczanie skóry i włosów;
  • oczyszcza skórę głowy, redukuje łupież i podrażnienia;
  • działa antybakteryjnie, przeciwtrądzikowo i deodoryzująco; 
  • działa łagodząco i gojąco na drobne rany, podrażnienia, ukąszenia owadów i swędzące wysypki;
  • wybiela zęby.

Jako maseczkę na twarz - wymieszaj jedną łyżeczkę od herbaty węgla z jedną łyżeczką wybranego Kwasu hialuronowego. Na umytą skórę twarzy i szyi nałóż równomiernie opuszkami palców warstwę maseczki. Pozostaw ją na około 10-15 minut, aż maseczka zacznie zasychać. Następnie zmyj ją dokładnie wodą, jednocześnie delikatnie masując. Maseczkę możesz wzbogacić kilkoma kroplami ulubionego oleju zimnotłoczonego.
 

Maseczkę możesz stosować 1-2 x w tygodniu.

  • jako dodatek do maseczki na bazie glinki lub błota termalnego;
  • jak dodatek do peelingu do ciała i twarzy;
  • jako dodatek do szamponów i żeli do mycia ciała lub twarzy - dodaj porcję węgla aktywnego do porcji szamponu lub żelu tuż przed użyciem, wymieszać i stosuj tak, jak zawsze;
  • jako dodatek do past do zębów w celu wybielenia szkliwa - dodaj do porcji pasty na szczoteczce tuż przed użyciem;
  • jako składnik płynów lub żeli wcieranych w skórę głowy, w przypadku łupieżu, tłustych włosów, swędzącej skóry głowy - porcję węgla aktywnego dodaj do porcji wybranego Kwasu hialuronowego, wymieszaj i wetrzj w skórę głowy przed umyciem. Pozostaw na 10-20 minut i następnie umyj włosy.
Opis produktu

Węgiel z bambusa jest od wieków znanym i cenionym surowcem kosmetycznym i medycznym w kulturach azjatyckich. Węgiel aktywny z bambusa to specjalny rodzaj węgla, który powstał w wyniku odpowiedniego procesu spalania łodyg bambusa. Bambus, który jest trawą, rośnie niezwykle szybko i po ścięciu łodygi odnawia się z korzenia. Jest uprawiany na specjalnych plantacjach, na których nie stosuje się żadnych środków chemicznych. Proces spalenia odbywa się w temperaturze powyżej 1000°C. Następnie węgiel jest rozdrabniany do postaci bardzo drobnego, czarnego proszku, który charakteryzuje się porowatością i dużą powierzchnią absorpcyjną, czyli zdolnością do pochłaniania toksyn i zanieczyszczeń. Dzięki tej zdolności jest świetnym składnikiem kosmetycznym stosowanym w produktach do pielęgnacji skóry, ciała i włosów, jak również w pastach do zębów, ma bowiem działanie wybielające szkliwo. Nałożony na skórę w postaci maseczki wchłania nadmiar tłuszczu, zanieczyszczenia, toksyny oraz obumarłe komórki naskórka.

Jest to składnik szczególnie polecany w pielęgnacji cery tłustej, zanieczyszczonej i trądzikowej.

Rozpuszczalność: nierozpuszczalny w wodzie; rozprasza się w wodzie – tworzy roztwór koloidalny

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temp. pokojowej. 
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii