Polysorbate 85

3,99 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Polysorbate 85

Synonimy: Tween 85; Polyoxyethylene sorbitan trioleate.
Aplikacja: kremy, lotiony, balsamy, olejki myjące.
Pochodzenie: syntetyczne
HLB: 11
Sugerowane stężenie: 1- 20%
Ciężar właściwy: 1,02 g/ml
pH (5% roztwór): 5-6,5
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w oleju; w wodzie rozprasza się.
Przechowywaniew szczelnie zamkniętych pojemnikach w chłodnym miejscu.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

10 g

Opis produktu

Polysorbate 85 to niejonowy emulgator otrzymywany przez działanie tlenkiem etylenu na estry sorbitanu. Służy do tworzenia emulsji typu O/W i W/O.
W kombinacji ze skrobiowym emulgatorem STRUCTURE(r) XL służy do tworzenia stabilnych emulsji typu O/W.
Jest biozgodny, biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe.
Stosowany jest ponadto jako środek zwilżający, stabilizator i solubilizator olejów roślinnych i olejków eterycznych.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a:
Rewelacja.Super się wchłania, po umyciu twarz wygląda na świeżą, w dotyku jest wspaniala........... .................... ..................
napisał/a:
Znakomicie spełnia swoją rolę, a nawet przekracza wyznaczony "plan" - jest w stanie zemulgować większą niż oczekiwana ilość oleju przy mniejszym stężeniu, tworząc stabilną emulsję.
Pokazuje 1-2 z 2 opinii