Produkty % gr ml
WYBRANY OLEJ ZIMNOTŁOCZONY 90 18 19,5
Witamina C - Tetraizopalmitynian Askorbylu 10 2 2,15 wariant:

AKCESORIA szt.
Zlewka Wysoka, poj. 25 ml 1 wariant:

Cylinder Miarowy kl. B, poj. 10 ml 1 wariant:

Cylinder Miarowy kl. B, poj. 50 ml 1 wariant:

Komplet Łyżek Miarowych poj. 0,5 ml, 1,0 ml, 2,5 ml, 5 ml, 10 ml 1 wariant:

Łyżka Miarowa, poj. 1,0 ml 1 wariant:

Łyżka Miarowa, o poj. 0,15 ml 1 wariant:

Bagietka Borokrzemowa 1 wariant:

Butelka Szklana poj. 20 ml 1 wariant:

Nakrętka 1 wariant:

Zamknięcie Z Kroplomierzem "18/2" 1 wariant:

 

   Koszt porcji (20 gr:):     25,12 zł        

Potrzebne akcesoria:
zlewka o poj. 25 ml
cylinder miarowy o poj. 10 ml lub 50 ml lub komplet łyżeczek miarowych (do odmierzenia oleju)
łyżeczka miarowa o poj. 1 ml (do odmierzenia witaminy C)
łyżeczka miarowa o poj. 0,15 ml (do odmierzenia witaminy C)
bagietka borokrzemowa
butelka typu "amber" o poj. 20 ml z nakrętką lub zakraplaczem 182 (do przechowywania olejku)
Wykonanie
- do zlewki wlać olej i dodać witaminę C - wymieszać;
Opis: płynny olejek o 10% zawartości witaminy C - tetraizopalmitynian askorbylu i zapachu charakterystycznym dla wybranego oleju. Przeznaczony jest dla wszystkich rodzajów cer, ze szczególnym uwzględnieniem cery suchej, dojrzałej, zniszczonej nadmierną ekspozycją na słońce, naczynkowej i wrażliwej oraz dla cery tłustej i trądzikowej. 
Olejek jest także doskonałą alternatywą serów z witaminą C- kwas askorbinowy dla osób nie tolerujących ich niskiego pH oraz o wrażliwej i naczynkowej cerze, działa bowiem łagodniej i nie powoduje złuszczenia warstwy rogowej.
Dzięki zawartym składnikom olejek: 
*wspomaga ochronę skóry przed promieniowaniem UV;
*działa antyoksydacyjnie;
* wygładza zmarszczki oraz powoduje wzrost gęstości i elastyczności skóry;
*wzmacnia naczynia krwionośne;
*rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry;
*działa przeciwzapalnie oraz goi podrażnienia;
*działa przeciwtrądzikowo.
Zastosowanie: w zagłębienie dłoni wylać kilka kropel, rozetrzeć między dłońmi i delikatnie wmasować w skórę twarzy, okolice oczu i szyję. Olejek można aplikować również na dekolt i dłonie.
Stosować na dzień lub na noc - codziennie lub wg uznania.
Synergia działania z innymi formulacjami i półproduktami: 
*olejek stanowi doskonałe uzupełnienie wybranego toniku z kwasem hydroksylowym - po zastosowaniu toniku i odczekaniu kilku minut można bezpośrednio na skórę zaaplikować olejek;
*dla osób o cerze trądzikowej, które tolerują Tonik 2% BHA - jako dodatkowy preparat, który natłuszcza i łagodzi jego ew. wysuszające działanie. Po zastosowaniu toniku i odczekaniu kilku minut można bezpośrednio na skórę zaaplikować olejek;
*łącznie lub na zmianę z serami z witaminą C- kwas askorbinowy;
* na zmianę z innymi serami antyoksydacyjnymi, np. co drugi dzień. 
*z wybranym hydrolatem - olejek można wmasować w przetartą hydrolatem i lekko wilgotną skórę;
*z kwasem hialuronowym - 1% roztwór - jako lekki i delikatnie natłuszczający nawilżacz - w zagłębienie dłoni wycisnąć niewielką porcję kwasu hialuronowego, dodać kilka kropli olejku, wymieszać palcem na jednolitą masę lub rozetrzeć między dłońmi i delikatnie wmasować w skórę twarzy;
* lub z wybranym ekspresowym hialuronowym bądź algowym serum - jako faza olejowa.
Przechowywanie: w lodówce lub w temperaturze pokojowej nie przekraczającej 25 st. C, w butelce typu "amber" o poj. 20 ml.
Trwałość: o dacie ważności olejku decydują data przydatności wybranego oleju (info na etykiecie) oraz data przydatności witaminy C - tetraizopalmitynian askorbylu (info na etykiecie).
Uwagi
*do olejku nie ma konieczności dodawania witaminy E, bowiem proponowane oleje zimnotłoczone są wzbogacone witaminą e w postaci mixu naturalnych tokoferoli;
*olejek można wzbogacić olejowym ekstraktem z rozmarynu (2 krople), co wzmocni jego działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne;
*olejek można wzbogacić wybranym olejkiem eterycznym.
**do wykonania olejku szczególnie polecam oleje uzyskiwane z nasion owoców jagodowych: olej z nasion czarnej malinyolej z nasion czerwonej maliny, olej truskawkowy, olej jeżynowyolej żurawinowy . Oleje te należą do szczególnie cennych surowców kosmetycznych z powodu bogatej i unikalnej zawartości ważnych składników odżywczych w postaci antyoksydantów i esencjonalnych, głównie wielonienasyconych, kwasów tłuszczowych. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów należą do bardzo stabilnych, czyli odpornych na jełczenie (szczególnie olej żurawinowy i oleje malinowe) oraz są bardzo ważnym i nowoczesnym składnikiem antyoksydacyjnych formulacji kosmetycznych, mających na celu zapobieganie uszkodzeniom skóry spowodowanych działaniem wolnych rodników i opóźnianie procesów fotostarzenia.