Olej Z Komosy

12,32 
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Chenopodium Quinoa Seed Oil

Substancje aktywne: nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT): oleinowy, linolowy (54,0 - 62,0%), linolenowy (3,5 - 9,0%), palmitynowy; witamina E - zobacz: Techniczna Specyfikacja Produktu).
Aplikacjapreparaty regenerujące, nawilżające, przeciwstarzeniowe i posłoneczne.
Sugerowane stężenie: 3-100% 
Ciężar właściwy: 0,910 - 0,925 g/ml
Stabilność: pomiędzy 4,0 - 6,5 pH
Rozpuszczalnośćw tłuszczach.
Przechowywaniew szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu, jednak w temperaturze nie niższej niż 10 st. C. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach: 
(60g w butelce z zamknięciem z zakraplaczem "22")

60 g (65 ml),   120 g (130 ml)

Opis produktu

Olej uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion rośliny zwanej Ryżem Inków szeroko rozpowszechnionej w regionie Andów (Boliwia, Peru, Ekwador).
Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, a szczególnie kwasu linolowego (54-62%) olej działa regenerująco na tkanki skórne. 
W wyniku jego stosowania skóra staje się bardziej elastyczna, zmniejsza się transpidermalna utrata wody (TEWL), poprawia nawilżenie naskórka, polepsza się ochrona przed szkodliwymi czynnikami środowiska (toksyny, UV), poprawia krążenie krwi, dzięki czemu skóra uzyskuje ładniejszy koloryt.
Regeneracji ulega uszkodzona bariera lipidowa naskórka - zmniejszają się zmiany spowodowane łuszczycą, atopowym zapaleniem skóry, alergiami.
Olej ponadto jest bardzo bogaty w witaminę E (szczególnie I-tkoferol i K-tokoferol) wykazuje więc silne działanie przeciwutleniające i przeciwstarzeniowe.

Rozpuszczalnośćw tłuszczach.
Przechowywaniew szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu, jednak w temperaturze nie niższej niż 10 st. C. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a:
Super olej dla mojej mieszanej,przesuszon ej skóry.Wraz z kwasem hialuronowym i innymi czynnikami powoduje,że moja skóra już na wstępie jest nawilżona,gładka i co najważniejsze się nie świeci.Oceniam go jako doskonały.
napisał/a:
Bardzo dobry olej dla skóry mieszanej i tłustej. Nie jest ciężki, dobrze łagodzi porażnienia i dobrze nawilża. Sprawdzony w preparatach na skórę i na włosy. Świetny w olejkach myjących - własnie dlatego, że nie jest "za treściwy" - czyli ciężki, nie obciąża niepotrzebnie skóry.
W tej chwili go nie używam w preparatach kondycjonujących - bo dla mojej przesuszonej skóry jest niewystarczający. Ale to nie zmienia faktu, że jest godny polecenia :)
Pokazuje 1-2 z 2 opinii