Olej (Macerat) Z Owoców Goji

6,67 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract; Tocopherol

Opis: Olejowy ekstrakt uzyskany z z owoców „Lycium Barbarum Fruit Extract”  w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil 98 %
Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract 1%

Antyoksydanty:

Covi-ox (mix nat. tokoferoli d-delta, d-beta, d-gamma, d-alfa) 1%

Substancje aktywne: karotenoidy, kwasy tłuszczowe, witamina E

Aplikacja: solo lub jako faza tłuszczowa w kosmetykach dla wszystkich rodzajów cer o działaniu  regenerującym, nawilżającym, antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym; jako olejowa regenerująca odżywka do włosów.
Sugerowane stężenie: 2-100%
Ciężar właściwy: 0,92 g/ml
Stabilność: pomiędzy 4,0 – 7,0 pH
Rozpuszczalność: w tłuszczach.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce lub temperaturze pokojowej nie przekraczającej 25 st. C.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
30 g, 60 g, 120 g

Sugerowane % stężenie: 5-100

Forma fizyczna

przezroczysta ciecz

Kolor

jasnopomarańczowy

Zapach

charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC

0,92 g/ml

Rozpuszczalność

nierozpuszczalny w wodzie

Stabilny przy pH pomiędzy

4,0 – 7,0

Liczba kwasowa

max. 1,0 mgKOH/g

Liczba zmydlenia

185,0 – 198,0 mgKOH

Liczba nadtlenkowa

max. 5,0 meqO2/kg

Metale ciężkie (j. Pb)

mniej niż 20 ppm.

 

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce lub temperaturze pokojowej nie przekraczającej 25 st. C.

Opis produktu

Olejowy ekstrakt uzyskany z owoców goji w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego. Łączy w sobie cenne właściwości ekstrahowanej rośliny oraz słonecznikowego oleju bazowego, który charakteryzuje się wysoką zawartość kwasu linolowego (63%), lekką i nie pozostawiającą na skórze tłustego filmu konsystencją oraz niekomodogennością (nie powoduje powstawania zaskórników).

Jagody goji to owoce chińskiej rośliny o nazwie kolcowój pospolity (Lycium barbarum L.), których działanie i właściwości lecznicze są wykorzystywane w medycynie naturalnej krajów azjatyckich od ponad 2500 lat. Wpływają korzystnie na wzmocnienie systemu odpornościowego, poprawiają stan stawów i kości, wzroku, łagodzą dolegliwości miesiączkowe i opóźniają proces starzenia. Z uwagi na bogactwo składników odżywczych oraz wszechstronność zastosowania  jagody goji są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu i należą do superfoods ("superżywność"), czyli grupy produktów pochodzenia roślinnego, mających dobroczynny wpływ na organizm.
Z kosmetycznego punktu widzenia najcenniejszymi składnikami owoców goji i maceratu są antyoksydanty oraz karotenoidy, szczególnie w postaci beta-karotenu i zeaksantyny. Beta-karoten, czyli prowitamina A pod wpływem witaminy E przekształca się w skórze w witaminę A, która pełni przede wszystkim funkcje regulacyjne i pomaga zachować dobrą kondycję skóry. Normalizuje grubość i strukturę warstwy rogowej naskórka co prowadzi do wzmocnienia jego funkcji ochronnej i zachowania prawidłowego nawilżenia. Poprawia stan tkanki łącznej skóry właściwej, a tym samym skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek.
Dzięki środowisku oleju słonecznikowego, ekstrakt olejowy z owoców goji jest dodatkowo bogatym źródłem witaminy E, która potęguje jego działanie antyoksydacyjne oraz kwasu linolowego, który regeneruje i koryguje naturalną barierę ochronną skóry zapewniając jej właściwe nawilżenie i elastyczność.

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce lub temperaturze pokojowej nie przekraczającej 25 st. C.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii