Olej Kumkumadi

18,95 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

INCI
Kumkumadi Oil 
Kraj pochodzenia: Indie
Zapach: kwiatowo-ziołowy z subtelnymi nutami drzewnymi wspaniale połączonymi i zrównoważonymi ze słodyczą szafranu.
Substancje aktywne: nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe; antyoksydanty; substancje przeciwzapalne i gojące; substancje antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.
Aplikacja: preparaty regenerujące, odmładzające i gojące dla wszystkich rodzajów skór; preparaty gojące dla cer trądzikowych
Sugerowane stężenie: 1-100%; 
Ciężar właściwy: 0,95 g/ml
Stabilność: pomiędzy 4,0 – 7,0 pH.
Rozpuszczalność: w tłuszczach.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

*rozjaśnia przebarwienia posłoneczne i pozapalne;
*wyrównuje koloryt skóry;
*przyspiesza gojenie zmian trądzikowych;
*zmniejsza blizny potrądzikowe;
* ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry;
*wygładza drobne zmarszczki;
*działa nawilżająco poprzez wzmocnienie bariery lipidowej naskórka;
*zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry;
*goi stany zapalne;
*zwalcza wolne rodniki;
*nadaje skórze piękny, promienny koloryt

Jak stosować Olej kumkumadi?
*olej kumkumadi polecany jest do pielęgnacji wszystkich rodzajów cer i bez względu na wiek jako profilaktyka przeciwstarzenia; jako kuracja rewitalizująca i odmładzająca dla cer dojrzałych (brak jędrności, zmarszczki, przebarwienia) oraz gojąca dla cer ze zmianami trądzikowymi;
*w wilgotną skórę spryskaną ulubionym hydrolatem wmasuj 2-3 krople oleju. Po wchłonięciu możesz zastosować ulubione serum lub krem
* z Potrójnym kwasem hialuronowym – 1,5% roztwór  jako natłuszczający nawilżacz stosowany na noc - w zagłębienie dłoni wyciśnij niewielką porcję kwasu hialuronowego i dodaj 2-3 kropleolejku. Następnie wymieszaj całość palcem na jednolitą masę lub rozetrzyj między dłońmi i delikatnie wmasuj w skórę twarzy, szyi i dekoltu;
* z Kwasem hialuronowym wielkocząsteczkowym – 1% roztwór jako natłuszczający nawilżacz stosowany na dzień pod podkład - w zagłębienie dłoni wyciśnij niewielką porcję kwasu hialuronowego i dodaj 2-3 kropleolejku. Następnie wymieszaj całość palcem na jednolitą masę lub rozetrzyj między dłońmi i delikatnie wmasuj w skórę twarzy, szyi i dekoltu;
*jako dodatek do stosowanego kremu do twarzy zwiększający jego walory pielęgnacyjne – nałóż w zgłębienie dłoni porcję kremu, dodaj 2-3 kropleolejku, wymieszaj palcem na jednolitą masę i delikatnie wmasuj w skórę twarzy, szyi i dekoltu;
*jako faza olejowa (np. 10%) w stworzonym własnoręcznie kremie;
*jako olej do masażu użyty samodzielnie lub dodany do oleju bazowego, np. Ekologicznego oleju jojoba.

Produkt: OLEJ KUMKUMADI
Nazwa wg INCI: Kumkumadi Oil 
Opis: olej uzyskany w wyniku macerowania w oleju sezamowym i kozim mleku 26 ziół i kwiatów.
Sugerowane % stężenie: 5 - 100
SPECYFIKACJA ANALIZY
Forma fizyczna ciecz
Kolor pomarańczowy
Zapach charakterystyczny
Ciężar właściwy 20oC 0,95 g/ml
Rozpuszczalność w tłuszczach; nierozpuszczalny w wodzie
Liczba nadtlenkowa mniej niż 10 meqO2/kg
Metale ciężkie (j. Pb) mniej niż 20 ppm
Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):
Kumkumadi Oil 100%
 
Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.
Przechowywanie:
w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Opis produktu

Oryginalny Olej kumkumadi pochodzący z Indii. To unikalny ajurwedyjski olejowy mix 26 różnych, w tym rzadkich, ziół i kwiatów uzyskany zgodnie ze wskazówkami starej ajurwedyjskiej receptury. Ayurveda to indyjski i najstarszy udokumentowany zbiór holistycznej wiedzy medycznej, która w terapii wykorzystuje oleje roślinne, olejki eteryczne i zioła.  Jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana od 1979 przez Światową Organizację Zdrowia 
Olej kumkumadi to bardzo cenny i luksusowy olej, który został stworzony do pielęgnacji skóry twarzy, do jej rewitalizacji, poprawy kolorytu, regeneracji oraz zachowania jak najdłużej młodego wyglądu, a także do masażu ciała, który relaksuje i harmonizuje. Wszystkie składniki zawarte w Oleju synergicznie się łączą i wzajemnie wzmacniają swoje działanie tonizujące, kojące, poprawiające koloryt  i odmładzające skórę. Głównym składnikiem jest czysty, legendarny szafran z Kaszmiru (szafran to Kumkuma), stąd nazwa oleju. Ponadto zostały min. użyte takie rośliny jak czerwone drzewo sandałowe, wetiwer, różowy i niebieski lotos, lukrecja, berberys indyjski, madder indyjski, banan indyjski, dzika wiśnia himalajska i inne.
Proces produkcji Oleju polega na moczeniu przez kilka godzin w zimnej wodzie sproszkowanego mixu 26 ziół i kwiatów.  Następnie mieszaninę gotuje się tak długo aż jej objętość zredukuje się do 14. Odwar jest filtrowany i następnie łączony z olejem sezamowym i kozim mlekiem. Mieszaninę ponownie się gotuje, tym razem na bardzo wolnym ogniu i tak długo, aż uzyska ona postać wyłącznie olejową. 

 

 

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii