Modyfikowana Skrobia Kukurydziana DRY - FLO (R) AF PURE

12,57 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Corn Starch Modified

Opis: hydrofobowo zmodyfikowany polimer naturalny dla poprawy estetyki w recepturach praeparatów do higieny osobistej.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Corn Starch Modified 100%

Aplikacja: pudry (luźne i prasowane); podkłady; zasypki dziecięce; kremy, mleczka i balsamy. 
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu.
Postać fizyczna: biały, bardzo drobny, sypki proszek.
pH (20% zawiesina wodna): 5,5
Rozpuszczalność: nierozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych i olejach. 
Przechowywanie: w lodówce, w szczelnie zamkniętych pojemnikach (chronić przed wilgocią).

Nr CAS: 9087-60-0

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna drobny proszek

Kolor biały

Zapach                                   bez zapachu

Rozpuszczalność                   nierozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych i olejach.

Wilgotność                               12%

 

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w chłodnym i suchym miejscu.

Opis produktu

Dry-Flo ® AF Pure jest specjalną, otrzymywaną z odnawialnych źródeł skrobią kukurydzianą 

przeznaczoną do pielęgnacji skóry. To hydrofobowo zmodyfikowany i sterylizowany (czystość mikrobiologiczna klasy farmaceutycznej) polimer naturalny, który wprowadza gładkie i aksamitne odczucie do różnorodnych, powszechnie stosowanych produktów do pielęgnacji ciała oraz takich kosmetyków jak pudry i podkłady. 
Jest efektywnym zamiennikiem talku. W tym zastosowaniu może pochłaniać wilgoć z powierzchni ciała.
Wykazuje dużą zdolność absorbowania sebum z powierzchni skóry (0,60 ml na 1 g skrobii) oraz tuszowania składników okluzyjnych w nawet najcięższych recepturach.
Dro-Flo ® AF Pure może być stosowana jako samodzielny puder lub w połączeniu z innymi pudrami, np. brązującymi, w celu zmatowienia tłustych filtrów przeciwsłonecznych.
Jest niekomodogenna (nie zatyka ujść gruczołów łojowych), nie powoduje niepożądanego efektu bielenia oraz nie zbryla się na skórze.
Doskonałym dodatkiem do skrobii, podnoszącym jej walory użytkowe jest Jedwab - proszek.

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w chłodnym i suchym miejscu.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a:
Swietny wjako puder i w składzie kremu. matuje i dodaje aksamitności
Pokazuje 11-11 z 11 opinii