Hydrolat Copaiba

17,13  22,25 
cena obniżona: promocja cenowa - Cyber Monday 2022
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

INCI: Copaifera Officinalis (Balsam Copaiba) Water

Zapach: słodki, balsamiczno-pieprzowo-ziemny
Substancje aktywne: max 1% naturalnego olejku copaiba
Pochodzenie: Brazylia
Aplikacja: kremy, sera, żele i toniki dla skóry ze stanami zapalnymi i podrażnionej; przetłuszczającej się i z rozszerzonymi porami oraz trądzikiem;  grzybicą paznokci, łuszczycą i egzemą; dla włosów przetłuszczających się, z łupieżem.
Sugerowane stężenie: 5-100 %
Ciężar właściwy: 1 g/ml
pH: 5,0 – 6,0
Stabilny pomiędzy: 4,0 – 6,5 pH
Rozpuszczalność: całkowicie rozpuszczalny w wodzie, etanolu i glikolu propylenowym.

Jest doskonały dla Ciebie - gdy:

  • borykasz się ze stanami zapalnymi i podrażnieniami.
  • Twoja cera przetłuszcza się,  masz rozszerzone poray oraz trądzik.
  • zmagasz się z grzybicą paznokci.
  • masz łuszczycę i egzemę.
  • borykasz się z przetłuszczającymi włosami i łupieżem.

Co zrobi dla Ciebie Hydrolat Copaiba

  • dzięki lekko kwaśnemu pH zbliżonemu do odczynu skóry pomoże zachować jej własny fizjologiczny odczyn.
  • ukoi podrażnienia i stany zapalne.
  • wspomoże leczenie stanów trądzikowych.
  • wspomoże leczenie grzybicy paznokci.
  • wspomoże leczenie egzemy i łuszczycy.
  • wspomoże likwidację łupieżu.

Porada - jak stosować
• jako tonik do twarzy – codziennie po umyciu rano lub/i wieczorem zwilżonym hydrolatem płatkiem kosmetycznym przetrzyj całą twarz oraz szyję i dekolt.
• przed zastosowaniem olejku do twarzy - gdy olejek zaaplikujesz na wilgotną skórę, przetartą przed aplikacją hydrolatem, wzrośnie jego efektywność.
• jako gojący i łagodzący okład w przypadku podrażnień i stanów zapalnych skóry. Okład stosuj kilka razy w ciągu dnia. Hydrolat możesz również stosować w postaci mgiełki do częstego spryskiwania zmienionej chorobowo skóry.
• jako tonik łagodzący podrażnienia stosowany  po goleniu lub depilacji.
• jako tonik do skóry głowy, pomocny zwłaszcza przy łupieżu i podrażnionej, swędzącej skórze głowy- należy wcierać w skórę głowy po umyciu lub w suche włosy.
• do rozrabiania peelingów i maseczek w proszku (glinki, błota).

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opakowanie Premium to połączenie wysokiej jakości wyrafinowanej estetyki z ekologicznym podejściem wynikającym z troski o naszą planetę.

Cechy butelki Premium:
ma przepiękny, szlachetny szmaragdowy kolor. Szmaragd to odcień zieleni delikatnie wpadający w błękit. Kamień szlachetny szmaragd symbolizuje energię miłości, piękna i harmonii. Zieleń to przyroda, natura, a my stanowimy jej część.
Została wykonana z wysokiej jakości szkła, które jest biodegradowalne i wielokrotnego użytku. W trakcie produkcji nie zostały użyte szkodliwe Bisfenol-A i substancje azotynowe.

W kategorii szkło farmaceutyczne - zgodne jest z obecnie obowiązującymi:
Farmakopea Europejska
Farmacopea USP amerykańska

W kategorii szkło kosmetyczne - zakwalifikowane jest jako szkło kategorii A.
Została pokryta ekologicznym wodnym lakierem, chroniącym przed promieniowaniem UV i zapewniającym bezpieczeństwo produktom wrażliwym na światło.
Jest wyposażona w dozownik, który pozwala na komfortowe i ekonomiczne użycie boostera.
Zamknięcie  butelki zostało wytoczone z prawdziwego drewna bukowego, jest więc biodegradowalne.

Opis produktu

Hydrolat Copaiba otrzymywany w wyniku destylacji parą wodną oleo-żywicy Copaiba (łac. Copaifera Officinalis.).
Oleo-żywica Copaiba jest pozyskiwana z drzewa Copaiba, które rośnie w tropikalnych lasach Brazylii, Argentyny, Boliwii, Gujany, Kolombii, Peru i Wenezueli. Poprzez nacięcia pnia drzewa wypływa do bambusowych tub gromadząca się w nim gęsta oleożywica (z 1 drzewa ok. 40 litrów), która zostaje następnie poddana destylacji w celu uzyskania płynnego olejku eterycznego i hydrolatu. W lasach Amazonii występuje kilka gatunków drzew z rodzaju Copaifera, jednak olejkiem najbardziej cenionym w kosmetyce i farmacji, jest pozyskiwany z gatunku Copaifera officinalis.

Oleo-żywica Copaiba jest od wieków stosowana przez rdzennych mieszkańców Amazonii w stanach podrażnienia lub infekcji skóry oraz w takich chorobach jak artretyzm, egzema, rzeżączka, opryszczka, wrzody, łuszczyca, kiła.
Do Europy Copaiba przywędrowała w I poł. XVII wieku wraz z Jezuitami wracającymi z Nowego Świata – stąd jego synonimiczna nazwa „Balsam Jezuitów” – i był używany do leczenia bronchitu i hemoroidów.

 

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii