Glyceryl Cocoate

6,72 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: PEG-7 Glyceryl Cocoate

Skład wg INCI (łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

PEG-7 Glyceryl Cocoate  100%

Aplikacja: kremy, lotiony, szampony i żele myjące, olejki myjące, płyny micelarne
Synonimy: PEG-7 glyceryl monococoate, polyoxyethylene (PEG-7) glyceryl monococoate
Pochodzenie: naturalne
Postać fizyczna: bezbarwny, przezroczysty, gęsty, lepki płyn
HLB: 11
Sugerowane stężenie: 1- 10%
Ciężar właściwy: 1,08 g/ml
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym; nierozpuszczalny w tłuszczach (miesza się z nimi).
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
30 g, 80 g, 

Nr CAS: 68201-46-7

Sugerowane % stężenie: 1 - 10

Forma fizyczna

ciecz

Kolor

bezbarwny

Zapach

charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC

1,08 g/ml

Rozpuszczalność

rozpuszczalny w wodzie, alkoholu, glikolu propylenowym; nierozpuszczalny w oleju

Dioksyny

mniej niż 5 ppm

 

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.

Opis produktu

Glyceryl cocoate to niejonowy emulgator i emolient otrzymywany z oleju kokosowego i gliceryny. W kombinacji z emulgatorami o niskim HLB (np. Lecytyną HLB 4) służy do tworzenia  emulsji typu O/W.
Stosowany jest ponadto jako łagodny środek myjący w olejkach myjących i płynach micelarnych.
Jest biozgodny, biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe.

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a:
Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. Jest najlepszy do tworzenia olejków myjących, bez których już chyba nie mogę żyć, ponieważ nic tak nie zmywa makijażu jak one :)
napisał/a:
Świetny do olejków myjących, robię przeważnie na winogronowym z dodatkiem olejków eterycznych - świetnie zmywa i pięknie pachnie.
napisał/a:
myje o niebo lepiej niż olejek z lecytyną sojową, ale chyba troszkę wysusza. wieeeelki plus za to, że jest taki tani i można z nim zrobić olejki myjące ze zwykłych kuchennych olejów :)
napisał/a:
Używam go w olejku myjącym do twarzy. Po eksperymentach ustaliłam, że wystarczy sam (a ja nie lubię odważać dwóch gęstawych cieczy, skoro mogę jedną), w ilości 15%. Dobrze myje, nie wysusza i nie podrażnia skóry, zapach ma dość delikatny i łatwo dający się zatuszować olejkiem szałwiowym.
Minus za to, że się nie rozpuszcza w tłuszczach i muszę wstrząsać flaszką, jednak polysorbate 85 zmywa słabiej i wcale się tak dobrze w oleju nie rozpuszcza, więc się nie czepiam.
Pokazuje 1-4 z 4 opinii