Ekstrakt Z Banana

3,00 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Musa Pardisiaca (Banana) Fruit Powder

Opis: Suchy ekstrakt z banana (łac. "Musa Pardisiaca L."), uzyskany w wyniku procesu suszenia rozpyłowego wyselekcjonowanych, świeżych bananów.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Musa Pardisiaca (Banana) Fruit Powder 100%

Substancje aktywne: glukoza i fruktoza (cukry); aminokwasy; mangan, magnez, żelazo, siarka, fosfor, poptas (sole mineralne); kwas cytrynowy (kwasy organiczne); witaminy z grupy B oraz wit. A, E, C, PP Szczegóły patrz: Techniczna Specyfikacja Produktu.

Aplikacja: sera, kremy i maseczki dla wszystkich rodzajów cer a szczególnie dla cer suchych i wrażliwych
Sugerowane stężenie: 5-100 %, w tym: sera i kremy ok. 5-10%; maseczki do 100%
Ciężar nasypowy: 0,60 g/ml
Rozpuszczalność: rozprasza się w wodzie (rozpuszczalny w wodzie w 90%)
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

10 g, 30 g, 100g.

Nr CAS:

Sugerowane % stężenie: 5-100

Forma fizyczna proszek
Kolor biały
Zapach charakterystyczny
Rozpuszczalność w wodzie 
Ciężar nasypowy 0,60 g/ml
Drożdże i pleśnie mniej niż 100 cfu/g


Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w lodówce.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opis produktu

Suchy ekstrakt z banana (łac. "Musa Pardisiaca L."), uzyskany w wyniku procesu suszenia rozpyłowego wyselekcjonowanych, świeżych bananów. Proces koncentracji i suszenia odbywa się w odpowiednio niskiej temperaturze, dzięki czemu ekstrakt zachowuje wszystkie składniki aktywne oraz kolor i zapach świeżych owoców. Banan pochodzi z Azji południowo-wschodniej i jest jedną z najstarszych lub może nawet najstarszą rośliną uprawną. Pospolicie uprawiany w krajach tropikalnych. Bardzo smaczne owoce zawierają znaczne ilości cukrów, składników mineralnych oraz są bogate w witaminy z grupy B oraz wit. A, E, C, PP. Miąższ ma działanie antyoksydacyjne, natłuszczające, odżywcze, przyspieszające gojenie, zmiękczające, mineralizujące i witaminizujące. Jest doskonałym i cennym składnikiem maseczek nawilżających i odżywczych przeznaczonych dla wszystkich rodzajów cer, a szczególnie dla cery suchej i wrażliwej.

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w lodówce.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a:
Mieszam z hydrolatem i odrobiną oleju i stosuję jako maseczkę - buzia gładka, miękka, promienna, bardzo fajny efekt.
napisał/a:
Bardzo dobrze się rozrabia, dobrze zmywa. Buzia jest ewidentnie odżywiona, jaśniejsza i bardzo mięciutka. Świetna maseczka!
Pokazuje 1-2 z 2 opinii