Ekstrakt Konjac

7,11 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Konjac (Amorphophallus Konjac) Extract

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):
Konjac (Amorphophallus Konjac) Extract 100%

Aplikacja: żele pielęgnacyjne i maseczki żelowe.
Pochodzenie: naturalne
Postać fizyczna: beżowy proszek
Sugerowane stężenie: 0,5 -1%
Ciężar właściwy: 0,50 gcm3
pH: 6,85
Rozpuszczalność: w wodzie o pokojowej temperaturze
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.

Opis: ekstrakt z korzenia rośiny Amorphophallus konjac.
Nr CAS: 37220-17-0
Sugerowane % stężenie: 0,5 -1


SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna

proszek

Kolor

beżowy

Zapach

bez zapachu

Ciężar właściwy 20oC

 

Rozpuszczalność

rozpuszczalny w wodzie

pH

6,85

Bakterie tlenowe

max. 33 cfu/g

Drożdze i pleśnie

max. 22 cfu/g


Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):
Konjac (Amorphophallus Konjac) Extract 100%
Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry i oczu.
Przechowywanie:
W szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej. 

Opis produktu

Ekstrakt konjac uzyskany z korzenia rośliny „Amorphophallus konjac”.
Korzeń Konjac jest bogaty w polisacharyd glukomannan oraz witaminy, białka, lipidy i kwasy tłuszczowe i naturalne minerały, takie jak miedź, cynk, żelazo i magnez.
W Japonii skoagulowana guma Konjac jest nazywana "Konnyaku", w Korei "Gonyak". Chińczycy używają konjac glukomannan od ponad 2000 lat w leczeniu takich chorób jak astma, kaszel, przepuklina, ból piersi, oparzenia oraz choroby hematologiczne i skórne.
Ekstrakt konjac jest klasy y spożywczej doskonałym produktem tworzącym żele w roztworach wodnych.

Aplikacja: żele pielęgnacyjne i maseczki żelowe.
Pochodzenie: naturalne
Postać fizyczna: beżowy proszek
Sugerowane stężenie: 0,5 -1%
Ciężar właściwy: 0,50 gcm3
pH: 6,85
Rozpuszczalność: w wodzie o pokojowej temperaturze
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a: Doskonały do tworzenia serum
Ekstrakt pozwala w łatwy sposób stworzyć żel, łatwo rozpuszcza się w wodzie czy hydrolacie. Po utworzeniu żelu można dodać oleje, witaminy itp. Kosmetyk jest stabilny, nie rozwarstwia się. W ilości 0,3% ekstraktu żel jest dość rzadki, idealny do butelki z pompką. W ilości 0,5% żel jest gęsty. To mój ulubiony produkt do tworzenia serum
Pokazuje 1-1 z 1 opinii