Bioferment z Agawy

10,49  13,62 
cena obniżona: promocja cenowa - Cyber Monday 2022
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

INCI: Saccharomyces; Agave Americana Leaf Ferment Filtrate;Leuconostoc; Radish Root Ferment Filtrate

Substancje aktywne: polisacharydy, minerały, peptydy, aminokwasy
Aplikacja: jako kuracja  silnie nawilżająca, odmładzająca i przeciwstarzeniowa stosowana przez min. 3 miesiące - w serach i kremach (O/W, W/O i żele) do twarzy i ciała dla osób w wieku powyżej 30 r. życia.
Sugerowane stężenie: 1-10%
Ciężar właściwy: 1,01g/ml
pH: 5,5
Stabilność: w trakcie wykonywania emulsji metodą klasyczną, czyli na gorąco, dodać po ostudzeniu emulsji do 40 st. C
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Jest doskonały dla Ciebie- gdy:

  • Twoja cera jest silnie odwodniona i potrzebuje intensywnego nawilzenia
  •  jest silnie podrażniona, zaczerwieniona, łuszczy się
  • jest wiotka, brak jej sprężystości
  • pojawiły się na niej pierwsze zmarszczki
  • podrażniona i zaczerwieniona po intensywnym opalaniu się

 

Co zrobi dla Ciebie Bioferment z Agawy

  • wzmocni mechanizmy obronne skóry, dzięki czemu zwiększy jej zdolności do regeneracji i odnowy
  • ochroni skórę przed negatywnymi skutkami dziury ozonowej i zwiększonego promieniowania UV
  • przyspieszy gojenie podrażnień i mikrourazów skóry
  • zmniejszy zaczerwienienie skóry
  •  zmniejszy ból i przyspieszy gojenie podrażnień skóry po nadmiernym opalaniu
  •  zwiększy o 172% produkcję kolagenu  typu I o 172%;
  • intensywnie nawilży
  • zredukuje zmarszczki płytkie i spłyci głębokie
  • zwiększy elastyczność i napięcie skóry

Porada - jak stosować

Produkt jest surowcem kosmetycznym, który można wykorzystać do tworzenia własnych kosmetyków (serum, krem, odżywka do włosów itp.). Zalecane stężenie - 1% - 10%.
Bioferment z Agawy możesz również wykorzystać do wzbogacenia gotowych kosmetyków, które używasz, w ilości:

  • w stężeniu 1%: 3 krople na 10 ml kosmetyku
  • w stężeniu 5%: 15 kropli na 10 ml kosmetyku
  • w stężeniu 10%: 30 kropli na 10 ml kosmetyku

 

 

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: BIOFERMENT Z AGAWY

Nazwa wg INCI: Saccharomyces; Agave Americana Leaf Ferment Filtrate; Leuconostoc; Radish Root Ferment Filtrate

Sugerowane % stężenie: 1-10

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna                delikatnie lepka ciecz
Kolor                                 jasno-żółty
Zapach                             charakterystyczny
Ciężar właściwy 20oC      1,1 g/ml
Rozpuszczalność              rozpuszczalny w wodzie
pH                                     5,5
Bakterie tlenowe               max. 100 cfu/g
Drożdze i pleśnie              max. 10 cfu/g

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry i oczu.

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w lodówce.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opis produktu

Bioferment z Agawy to substancja aktywna uzyskana w wyniku drożdżowej biofermentacji nektaru pochodzącego z agawy amerykańskiej (Agave americana L.)
Sok z agawy poddano fermentacji drożdżami należącymi do rodziny Saccharomyces cerevisiae. Dzięki temu substancje aktywne zawarte w soku z agawy zyskały na biodostępności i biozgodności ze skórą oraz zwiększyły swój potencjał działania przeciwzapalnego, nawilżającego oraz w zakresie syntezy kolageny typu I.
Bioferment z Agawy to innowacyjny i naturalny składnik aktywny o silnym działaniu przeciwzapalnym, nawilżającym i redukującym oznaki starzenia skóry.
Agawa amerykańska, która rośnie w bardzo trudnych i ekstremalnych warunkach pustynnych (w dzień upał, w nocy bardzo niskie temperatury) musiała przystosować się i rozwinąć tolerancję na funkcjonowanie w tak trudnych warunkach. Wypracowała szereg mechanizmów obronnych i substancji aktywnych, które pomagają jej przetrwać i które  są bardzo cenne i efektywne w pielęgnacji skóry i znalazły zastosowanie w kosmetyce.
Substancje te zostały poddane procesowi fermentacji drożdżowej, dzięki czemu uległy koncentracji i zyskały znacznie silniejsze działanie. Dodatkowo Bioferment z Agawy zawiera odmładzające aminokwasów, które powstają w wyniku procesu fermentacji.

 

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii