Betaina Kokosowa

3,70 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Nazwa wg INCI: Cocamidopropyl Betaine

Skład wg INCI (łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Cocamidopropyl Betaine 30%

Aqua (Water) 70%

Aplikacjaszampony i żele myjące; płyny do kąpieli; mleczka do demakijażu; odżywki do włosów, środki myjące dla dzieci.
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzeniesyntetyczne
Postać fizyczna: ciecz
Sugerowane stężenie: 2-40%
Ciężar właściwy: 1,043 g/ml
pH (10% roztwór): 5-6
Rozpuszczalnośćrozpuszczalna w wodzie.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

100 g, 500 ml

Nr CAS: 61789-40-0

Sugerowane % stężenie: 2-40

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna przezroczysta ciecz

Kolor żółty

Zapach słaby lub bez zapachu

Ciężar właściwy 20oC 1,043 g/ml

Rozpuszczalność                   rozpuszczalny w wodzie

 

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

Opis produktu

Betaina kokamidopropylowa należy do grupy łagodnych, amfoterycznych detergentów.
Jest doskonale tolerowana przez skórę i błony śluzowe, wykazuje dobre właściwości myjące, pianotwórcze, antystatyczne, przeciwbakteryjne oraz delikatnie natłuszcza.
Pozyskiwana jest z naturalnych surowców - oleju kokosowego i betainy.
Trwale łączy się z innymi środkami powierzchniowo czynnymi (SPC), tworzy przezroczyste, lepkie roztwory oraz poprawia strukturę piany. Jest kompatybilna ze wszystkimi typami detergentów, w tym Glukozydem decylowym i Kokoglukozydem ET.

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a:
Mój podstawowy detergent - mnie nie uczula w związku z tym moge sobie produkować własne myjadła do włosów i do ciała. Delikatna i skuteczna. W połączeniu z glukozydem znakomicie wywiązuje się ze swoich "zadań".
Pokazuje 1-1 z 1 opinii