Alfa Bisabolol

18,98 
Wybierz wariant:
Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek:

Bisabolol

Właściwości kosmetyczne bisabololu:

*działa antybakteryjnie;
*działa przeciwtrądzikowo;
*przyspiesza gojenie stanów zapalnych i podrażnień skóry;
*niweluje swędzenie alergicznej skóry;
* przyspiesza gojenie się ran;
* zwiększa przenikanie substancji aktywnych przez warstwę rogowa naskórka;
* łagodzi oparzenia słoneczne - niweluje zaczerwienienie i łagodzi podrażnienia, a także pomaga uszkodzonej tkance w jej odbudowie.


Substancje aktywne: α-bisabolol 95,85%
Aplikacja: olejki i emulsje do twarzy i ciała dla cer tłustych i trądzikowych, suchych i nadwrażliwych, podrażnionych detergentami, kwasami i ze stanami zapalnymi; kremy dla skóry atopowej i z łuszczycą; kosmetyki do pielęgnacji skóry dziecka; kosmetyki do pielęgnacji skóry po depilacji; kremy do rąk; kosmetyki do pielęgnacji podrażnionej skóry głowy
Sugerowane stężenie: 0,1%-1%
Ciężar właściwy: 0,92 g/ml
Stabilność: nie łączyć w jednej formulacji z papainą i bromelainą; nie podgrzewać
Rozpuszczalność: w olejach i alkoholu.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Produkt: BISABOLOL

Nazwa wg INCI: Bisabolol

Nr  CAS: 23089-26-1

Numer WE: 245-423-3

Sugerowane % stężenie: 0,1 - 1

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna

olej

Kolor

jasnożółty

Zapach

charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC

0,92 g/ml

Rozpuszczalność

w olejach i alkoholu

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Bisabolol 100%

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w lodówce lub temperaturze nie przekraczającej 20oC. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Opis produktu

Bisabolol w postaci α-bisabololu jest naturalną substancją czynną zawartą w kwiecie rumianku rzymskiego. Wykazuje bardzo silne działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. Bisabolol nie jest czynnikiem alergizującym i jest doskonałą alternatywą dla osób uczulonych na olejek i ekstrakt z rumianku rzymskiego. To także świetny składnik kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji skóry dziecka - nadaje się nawet dla wyjątkowo wrażliwej i delikatnej skóry niemowląt.
Bisabolol to bardzo wartościowy i bardzo skuteczny środek na różne dolegliwości skórne.

Opinie o produkcie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii